BROWNIE BEZ MĄKI NIGELLI:
-225g gorzkiej czekolady
-225g masła
-2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
-200 g drobnego cukru
-3 jajka, roztrzepane
-150g mielonych migdałów
-100g posiekanych orzechów włoskich
Rozgrzej piekarnik do 170 st.C
W rondlu o grubym dnie rozpuść czekoladę i masło na małym ogniu. Zdejmij rondel z ognia, dodaj ekstrakt i cukier. Zamieszaj i odstaw do przestygnięcia.
Mieszając dodaj jajka, mielone migdały i posiekane orzechy. Przełóż masę do przygotowanej, kwadratowej foremki.
Piecz brownie 25-30 min- po tym czasie ciasto wciąż będzie lepkie na wierzchu. Kiedy przestygnie, ostrożnie pokrój na 16 porcji.
Bon apetit! ;)
wcale się gościom nie dziwię
OdpowiedzUsuńdobrze chociaż, że w tych płaszczach mieli karteczki z przepisem, a nie kawałek ciasta na drogę :-)
Niestety, do wyjścia gości nie przetrwał żaden kawałek ciasta ;)
OdpowiedzUsuńmigdały, orzechy, czekolada zmieszane razem - pycha
OdpowiedzUsuńooo, dwa brownie pod rząd? Pysznie :)
OdpowiedzUsuń